לדוח על שעות עבודה נוספות

שאלה:

בס"ד
שלום לכבדו הרב
יש עבדה מסויימת וכל מי שעובד בעבודה מושך את הזמן ומעשנים וכו בעבודת דיילות בסופר ומסיימים בארבע חמש שעות את העבודה.כלומר הזמן המינימלי הוא 5 שעות לסיים את העבודה
השאלה היא אם אני מריץ את העבודה בקבלנות ועובד קשה נורא האם אני יכול לדווח שעבדתי ארבע שעות או שמא רק שעה אחת?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לך לדווח על שעות מעבר לשעות שעבדת בפועל. מאידך גם אלו שמעשנים ומורחים את הזמן, עושים שלא כהלכה.

כדאי שתאמר למעביד שאתה עובד נמרץ, ולכן אתה רוצה לקבל את השכר לפי קבלנות ולא לפי שעות.

בהצלחה.