מחילה על הלוואה בלא עדים

שאלה:

הייתי בחול ואדם שאני מאוד מעריך רצה לתת תרומה למישהו בארץ וביקש ממני להעביר כסף מהחשבון שלי לשם והוא ישלם לי את זה שבוע הבא במזומן
בקיצור לאחר כמה שבועות הוא שואל אותי נכון שהחזרתי לך את ההלוואה ואני מחוסר נעימות והערכה שיש לי אליו אמרתי לו שכן
השאלה שלי האם אני צריך להגיד לו את האמת או שאני יכול למחול לו על ההלוואה בלי שהוא ידע מזה ?

תשובה:

שלום וברכה,

זכותך להחליט אם לגבות את החוב או למחול. כשאתה מחליט למחול אינך צריך להודיע לו על כך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ומה הפשט שלשה צועקים ואינם נענים ואחד מהם המלווה בלא עדים
    למה זה כזה חמור ומה המידה כנגד מידה שתפילתו לא נשמעת כאילו מה הוא עשה ? בסך הכל עשה עם מישהו חסד ומחמת הבזיזות נתן אמון בלווה ולא עשה שטר או עדים

  2. שלום וברכה,
    הביאור בגמרא שאם הלווה בלי עדים, והלווה כופר, והמלווה בא לצעוק בב"ד שלא פרעו לו את החוב, ע"ז אומרת הגמרא שצועק ולא נענה – שהב"ד לא יכולים לעזור לו, שכיון שאין שטר אין ראיה ואין אפשרות לתבוע מהלווה כסף, לכן צריך להלוות עם שטר. אבל אצלך שאתה מוחל ולא דורש את ההלוואה לא נאמר הגמרא עליך.ואין הכוונה שלא עונים אותו מהשמים, אלא הב"ד לא יכולים לעזור לו.
    בהצלחה.