גרוש שאין לו היכן לשהות לאחר הגירושין

שאלה:

שלום אני ובעלי התגרשנו ולפני הגירושין הרב אמר לגרוש שלי שאסור לו לחזור הבית מסיבה כהלכה אבל הגרוש שלי חסר הבית וישן עד שהוא מצא לו דירה
השאלה שלי שאם הוא חזר אנחנו עדין נשואים כהלכה

תשובה:

שלום רב

ראשית אכן אסור להמשיך לגור ביחד  גם כשאין כל קשר בין בני הזוג. חז"ל קבעו הרחקות ויש להקפיד עליהן. לגבי השאלה האם אתם גרושים או לא, ככל הנראה אין צורך גט נוסף. כלומר אם אין עדים על הייחוד שהם יודעים ששניכם הייתם לבד בבית אין בעיה. אולם אם יש עדים על הייחוד כדאי לשאול שוב עם פרטים נוספים, למרות ששניכם יכולים להעיד שלא היה ביניכם יחסי אישות. ראה בית שמואל סי' קמט בשם השלטי גיבורים.

שבת שלום