מראית העין בטלטול מוקצה באופן המותר

שאלה:

א. האם יש איסור מראית עין במי שייחד אבן לאיזה תשמיש (ולא עשה שום פעולה "לתקן" האבן לתשמיש זה), הרי כשחבירו רואה אותו אוחז אבן בשבת, יהיה חשד (באופן שאינו ניכר למה הוא משתמש בו).
ב. למה אין איסור מראית עין כנוטל פטיש בשבת לצורך מקומו, הרי חבירו כשרואה אותו אוחז פטיש, יהיה חשד.

תשובה:

שלום וברכה

זכית ששאלתך הראשונה מתורצת בחברתה… הוכחת יפה שאין בזה חשש מראית העין… כנראה הסיבה לכך היא משום שכאשר אתה נוהג כשורה וכדין אין כל סיבה וזכות לשום אדם לחשוד בך. אמנם מצינו מקומות מסוימים שחכמים חששו גם באופן זה, ואינני יודע לתת את ההגדרה מתי לחשוש ומתי לא, ראה כאן מאמר מקיף בענין זה שכתב ידידי הרב יהושע פפר שליט"א.