ברכה על פירות באמצע סעודה

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לדעת עם אני אוכל תפוח בלחם האם שאני אוכל אותו לבד בסעודה אני א מברך או שהולכים בזה אחר אינשי דעלמא שלא אוכלים תפוח עם לחם ולכן אני יברך על התפוח? אשמח למקור

תשובה:

שלום וברכה

לגבי דברים שלא רגילים ללפת בהם את הפת נאמר חילוק במשנה ברורה: כאשר הדבר נאכל לשובע אלא שבדרך כלל אינו בא ללפת את הפת, אם אתה אוכל אותו תחילה וסוף עם לחם, אין לברך עליו בשעת הסעודה. אבל אם הוא נאכל בלי הלחם, אלא הלחם נאכל לפניו או אחריו, מברכים עליו. אבל דבר שנאכל לקינוח, חייבים לברך עליו אלא אם כן מלפתים בו לחם כל נגיסה ונגיסה.

מקורות:

משנה ברורה סי' קעז ס"ק י ושער הציון שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בפשטות העולם, אמנם יש שמועה בשם החזון איש שאמר שהוא על בננה לא מברך באמצע סעודה כיון שמחמת מצבו הבריאותי זה עיקר מזונו.