עדים במתן בגט

שאלה:

אנחנו בתהליכי גירושים ולפי מה ששאלתי חייב עד אחד שיעיד בזמן נתינת הגט אני חוזרת בתשובה ואין לי אפחד שהוא שומר תורה ומצוות שמכיר אותי ויכול לבוא האם אפשר להביא עד שאינו דתי?
פשוט בחופה כל העדים היו מהצד שלו ועכשיו שמתגרשים צריך מישהו אחד מהצד שלי שמכיר אותי ואת ההורים שלי ואין לנו אפחד ששומר תורה ומצוות האם גם במצב כזה אין פיתרון? פשוט אני לא רוצה שיעכבו לי את נתינת הגט בגלל זה

תשובה:

שלום רב,

יש עדים במתן הגט שהם ודאי חייבים להיות עדים כשרים אבל הם נמצאים במקום – הם עובדי בתי הדין הרבניים. ותפקידם הוא להיות עדים בגירושין, יש נוסח וכו' חתימה שלהם (בכתב אשורית). ואותם כמובן את לא התבקשת להביא.

מה שביקשו ממך להביא זה עד המכיר אותך ויודע את השם שלך. זה יכול להיות מהצד שלך או מהצד שלו, זה לא משנה הרבה, לדוגמא, אם הוא מביא את אבא שלו ואבא שלו יודע את שמך כמובן זה גם יכול להיות עדות טובה. מעבר לכך, את יכולה להביא גם עדים פסולים או קרובים, לצורך עדות על השם אין הקפדה על כך.

מקורות:

ראה שו"ע אבה"ע ס' קכ