גט ע"י שליח

שאלה:

שלום
האם ניתן לגרש כיום בבית הדין על ידי שליח בנתינת הגט
מכיוון שלא רוצה להיות שם מעורב בכל האווירה
תודה

תשובה:

שלום רב,

יש אפשרות לגרש ע"י שליח. כך עושים כששולחים גט ממקום למקום. לפעמים שולחים ע"י שליח פיזי, והרבה פעמים שולחים בדואר וממנים שליח את שליח ביה"ד במקום הנתינה (עושים שליח ראשון במקום הכתיבה כדי שיקבל מיד הבעל את הגט ואז שולחים בדואר עם מינוי לשליח שני במקום הנתינה). אבל לא עושים שליח במקרה שהבעל נמצא באותה העיר (ראה שו"ע אבה"ע סי' קמא סעי' נה וסי' קמב סעי' א' ברמ"א) שטוב להיזהר שלא לעשות שליח כלל במקרה שהבעל והאישה נמצאים בעיר אחת.

כאן בארץ לא עושים שליח מעיר לעיר. אלא אם יש סידור גט בבית דין מסויים, שניהם צריכים להגיע למקום (אלא אם כן אחד מהם בחו"ל – אז עושים שליח).

אין לך מה לחשוש, לפעמים האווירה רגועה.. לא תמיד יש צעקות. הרבה פעמים המתגרשים נוהגים כבוד בבן/ת הזוג ובכך הם גם מכבדים את עצמם. לא כל גירושין צריך להגיע עם יצרים שאינם נשלטים.