כבוד תלמיד חכם שדיבר לשון הרע

שאלה:

שלום וברכה,
האם אני מצווה להדר תלמיד חכם (לעמוד כשעובר 4 אמות מלפני וכו') שנהג לדבר עמי לאחרונה בגנות ואף הוציא שם רע (דברים שאינם אמת כלפיו) על אדם אחר עמו היה מסוכסך בעבר הרחוק?

תשובה:

שלום וברכה

אם אכן הוא תלמיד חכם ודאי מצוה לכבדו. גם אדם שחטא בדבר מסויים זה לא שולל את שאר מעלותיו, ואין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא, ואל תדון את חברך עד שתגיע למקומו. ובאופן כללי טוב יותר שנפשפש במעשינו ולא במעשי זולתנו…