תביעת פיצוים של אשה שפוטרה מעבודתה כאשר הייתה בהריון

שאלה:

תביעת פיצוים של אשה שפוטרה מעבודתה כאשר הייתה בהריון.לפי חוקי המדינה אסור לעשות זאת ויש פיצוים גבויים. אם וכאשר תביעה כזו נידונת בבית דין רבני, איך בית הדין מתייחס?, האם דמי הפיצוי זהים לאלו שקוצבים בבתי משפט, היות וזה מנהג מדינה? האם גישת כל בתי הדין שווה? תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

המשנה ריש פרק השוכר את הפועלים נתנה כלל בידינו שבשכירות פועלים הדבר שמחייב הוא 'מנהג המדינה'. ומאחר ומנהג המדינה כאן בארץ ישראל לשלם לעובד פיצויים, על כן בכל הבתי דינים בארץ מחייבים את המעביד לשלם פיצויים כפי חוקי "פיצויי פיטורין".

בהצלחה

מקורות:

ראה ספר משפט הפעלים פרק יח