ללכת באמצע שמונה עשרה כדי לכבד הורים

שאלה:

לכבוד הרב שלום,
השבוע באמצע שאני מתפללת מנחה בחדרי בבית, אמא שלי דופקת על הדלת (הדלת הייתה נעולה) ומבקשת שאפתח. לא עניתי כי הייתי באמצע עמידה, וקיויתי שהיא תבין שאני בתפילה אבל היא דפקה שוב ואמרה שהיא צריכה משהו מהחדר.
לא ידעתי אם מותר לי לזוז ממקומי ולפתוח משום כיבוד הורים לכן לא עניתי וסיימתי את התפילה. מה צריך לעשות במצב כזה?

תשובה:

שלום וברכה

עשית מצויין, אסור ללכת באמצע שמונה עשרה כדי לפתוח את הדלת, גם אם אמא דופקת, כמובן אחר כך יש להתנצל יפה ולהסביר. בכלל בכיבוד אב ואם יש לנו כלל שלא עוברים על איסור לצורך כיבוד הורים, ומשום ש"אתה והוא [ההורה] חייבים בכבודי [כבוד ה']". היה לך גם גדר של עוסק במצוה הפטור מן המצוה.

להבא כדאי לא לנעול את הדלת לפני שמתחילים שמונה עשרה…

שבת שלום