פרוכת שונה לחגים ולשאר השנה

שאלה:

שלום

ראיתי בהרבה מקומות שמייחדים פרוכת עבור ימים נוראים ופרוכת עבור שאר השנה. מה העניין בזה והאם זה חובה. האם יש בעיה להשאר עם פרוכת לבנה לאורך כל ימות השנה.

תודה

תשובה:

שלום רב, לכבוד הימים הנוראים (ראש השנה, יום כיפור ועד הושענא רבה) נוהגים בקהילות ישראל לשים פרוכת לבדה בארון הקודש ויש ששמים גם על הספרי תורה. על דרך הפסוק "אם יהיו חטאיכם כשנים כשלג ילבינו" כמו שהביא בספר שערי אפרים שער י' סעי' כ'. אבל אם תרצו תוכלו להשאר איתה כל השנה, קצת כדאי להשקיע, זה עושה מראה חדש חגיגי וטהור לימים הנוראים בבית הכנסת…