עיקר וטפל – על מה מברכים ומה מברכים?

שאלה:

שלום וברכה,
בתי סובלת מתולעים במעיים בלילה, ולצורך כך היא אוכלת שום כתוש, והדבר עוזר לה. מאחר והיא לא יכולה לאכול את השום לבד, היא אוכלת עם מעט לחם. האם הדבר מצריך נטילת ידים וברכת המוציא, או אולי יש לברך רק על השום, או לא לברך כלל?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה היא אינה חייבת לברך על הלחם אלא על השום בלבד, ויש לצדד שהברכה היא שהכל נהיה בדברו כיון שאין דרך לאוכלו כך חי.

מקורות:

ראה שו"ע סי' ריב. על כך שהברכה היא שהכל ראה שו"ע סי' רה סעי' א.