שימוש בתלושי נסיעה חינם ללשכת גיוס בהסכמת הנהג [שאולי לא שם לב]

שאלה:

שלום וברכה,
בדומה לשאלתי הקודמת, רציתי בבקשה לשאול,
כשהייתי בן 18 קיבלתי צו גיוס ובו תלושי נסיעה חינם.
מאחר ונסיעתי ללשכה הייתה לא מהמקום בו גרתי
[כי נסעתי מהישיבה ולא מהבית, וכן לא נסעתי ביום הנקוב בתלוש, ופעם אחת גם נסעתי וגיליתי שהלשכה סגורה]
אז ע"פ התקנון אני חושב שהיה עלי לשלם, בכ"ז חלק מהנהגים קבלו את התלוש ולא חייבו אותי לשלם [אז לא ידעתי שניתן להשתמש רק בתאריך ובמקום הנקוב, חשבתי שזהו נסיעה חינם כל שנסיעתי היא לצורך הלשכה].
יתכן שהם קבלו את זה כי לא שמו לב לתאריך וכו'.

זה היה לפני כעשר שנים, והנני רק זוכר שאז או ששילמתי ע"י שניקבתי 'על החשבון' ללא נסיעה, או שדיברתי עם המענה הטלפוני של החברה והם פטרו אותי.

האם די בכך?

גמר חתימה טובה, ויישר כח על פועלכם המדהים והמיוחד.

תשובה:

שלום רב ושנה טובה,

כמדומני שהתשלום על הנסיעות משלמים משרד הבטחון, ולכן גם עם לא עלית ביום הנכון ההפסד לא על חברת הנסיעות, ואין חיוב השבה אליהם. וגם למשרד הבטחון אין צורך להשיב מאחר והשתמשת בזה לצורכם – למרות שלא היה ביום הנקוב.

גח"ט

נפתלי בן חיים

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם זה גם פוטר אותי על הנסיעה שהתבררה לבסוף שלא היתה לצורך משרד הביטחון [שהרי הגעתי כשהם היו סגורים]?
    והאם אני יכול לסמוך שאכן משרד הביטחון שילם גם על תלושים שלא התאימו לקו שנסעתי בו [שהרי כל קו הוא מחיר שונה, ואף אם הם שלמו לחברת התחבורה יתכן ששלמו יותר או פחות].

  2. אם היה סגור הינך פטור. וכן הינך יכול לסמוך שיש הסדר בין חברת הנסיעות למשרד התחבורה שנה טובה, נפתלי בן חיים