תקיעות לנשים – המשך

שאלה:

תקיעת שופר אשכנזי ספרדי
תודה רבה הרב על התשובות לשאלות רציתי לבדוק שבאמת הבנתי שלא תצא תקלה על ידי. 1) ספרדי שתוקע לאשכנזי/ת בביתו- אשכנזי/ת י/תברך ספרדי לא יענה אמן. 2) ספרדי שתוקע לספרדי בביתו- לא יברך כלל וכלל אלא יתחיל מיד לתקוע. 3) אשכנזי שתוקע לספרדי- לא יברך הספרדי וכמובן לא יברך האשכנזי. 4) אשכנזי שתוקע לאשכנזי/ת בביתו- השומע יברך ובעל התוקע (האשכנזי) יכול לענות אמן. 5) שאלה קטנה אם האדם שיכול לברך (במקרה שלנו רק אשכנזי/ת) לא יודע לברך מותר לספרדי לברך בשבילו ? תודה רבה הרב!

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי אותי היטב, וטוב ששאלת שוב. מה שאמרתי שספרדיה אינה מברכת הוא בגלל שהיא אשה, ונשים ספרדיות לא מברכות על מצוות שהזמן גרמן כיון שמעיקר הדין הן פטורות מקיומן, אבל גבר ספרדי שאתה תוקע בשבילו בודאי מברך. הברכות נאמרו לכל אדם שמקיים מצוה ואין הבדל בין יחיד לציבור. כמו כן אין כל בעיה לענות אמן על הברכה של האשכנזיה שמברכת, גם אם הבעל תוקע הוא ספרדי.

אשה אשכנזיה ששומעת תקיעות מבעל תוקע ספרדי, לא יברך בשבילה, אלא יתקע בלי ברכות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום רב ושנה טובה
    אני אשכנזייה וככל הנראה בבית הכנסת התוקע יהיה ספרדי. האם לברך בעצמי "לשמוע שופר" או לענות אמן על ברכתו לפני התקיעות ?
    תודה