בעל חניה הזיק בשוגג לרכב של שכן שהשיג גבולו

שאלה:

שתי חניות פרטיות אחת לייד השנייה אחד החנה את רכבו באופן שנכנס לחנייה של השכן, כשחזר השכן השני עם רכבו נכנס לחנייתו בדוחק בגלל צורת החניה של השכן הראשון, כתוצאה מכך פגע השכן השני (שהוא בעל החנייה) ברכבו של הראשון (ש"גלש" לחנייתו של השני), האם חייב בנזק?
אשמח גם לנימוק קצר, תזכו למצוות.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מאחר והראשון נכנס לתוך שטחו של השני שלא ברשות והשני הזיק שלא בכוונה, הרי הוא פטור.

מקורות:

במקרה שהראשון החנה ברשות, השני פטור לדעת הרמב"ם בלבד. עיין שו"ע חו"מ סי' שעט סעף ד ובסמ"ע ובביאור הגר"א שם. אבל, אם החנה שלא ברשות, הרי השני פטור אף לדעת הטור ושו"ע, חוץ מלדעת רש"י (ויש לעיין אם אף לדעת רש"י יש פטור מצד עביד איניש דינא לנפשיה, ועיין בעלון המשפט גליון 30 עמוד ד שתלוי בגודל הנזק לרכב לעומת הנזק של בעל החניה אם לא יוכל לחנות במקום החנייה שלו), עיין שם סי' שעח סעיף ו ובביאור הגר"א שם ס"ק יז.