ביטול חוזה של רכישה דרך האינטרנט

שאלה:

שלום כבוד הרב,
קניתי בטעות דרך האינטרנט מוצר יקר והמוכר אמר שבשביל לבטל את העסקה אני צריך לשלם אלף שקל (בעקרון אין החזרות אבל אם יש עדיין צריך לשלם 19% מהמוצר-אלף ש"ח, לפי החוזה. (בשבילי זה הרבה (כשליש מכספי)).
ניצבות בפני שלוש אפשרויות
1 לשלם 1000 ולבטל את העסקה.
2 לא לחשוף בפניו את פרטי כרטיס האשראי שלי, (המוצר כמובן לא יגיע אלי)
(3 לנסות למכור את המוצר בארץ, בנתיים זה לא כל כך עדיף מהתשלום היקר אבל נראה)

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם השאלה היא כדאיות, ברור שתשובה 2 נראית הכדאית ביותר. אם השאלה היא אם מותר לך לחזור, חסרים פרטים מהותיים בשאלה, כגון: אם מדובר בעוסק וצרכן וממילא חל חוק הגנת הצרכן. וכן מהי הטעות שבגינה אתה מבקש לבטל את העסקה. וכן האם נחתם חוזה של ממש או אישור על ידי הקשה על המחשב וכדו'.

מקורות:

ככלל, יש להסתפק אם יש קנין סיטומתא ברכישה דרך אתר ללא מסירת אמצעי תשלום וללא חתימה על חוזה. שהרי אם אין דרך לאכוף את העסקה, בדרך כלל המוכר לא יתעקש לחייב את הקונה שלא לחזור בו (אף אם לפי החוזה הוא יכול לדרוש זאת) וממילא שוב אין מנהג לראות באישור הקניה כקנין מחייב. אלא שעדיין יהיה איסור מחוסר אמנה.