אדם שנותר חייב לגוי ונפטר והגוי מחל על החוב – האם יש ענין ליורשים לשלם?

שאלה:

שלום וברכה,
אם היה ליהודי חוב לגוי והיהודי נפטר והחובות נשאר. הגוי אמר לבן של היהודי שהוא מוחל את החוב. שואל הבן האם אומרים שאין מחילה לגוי והוא יהיה עדיין חייב להחזיר לגוי את החוב?
האם זה משנה נשאר או לא נכסים לאב?
במידה והבן יהיה חייב להחזיר את החוב אם יש מידת חסידות להחזיר מכספו? צריך לציין שהבן לא נשוי ואין לו הכנסה קבועה.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

בודאי שמועיל מחילה של הגוי. ואין כל ענין לשלם ולהחזיר. גם לא ממדת חסידות. בפרט שכידוע הפקעת הלוואתו מותר.