כלי חד פעמי בשבת לאחר השימוש בו

שאלה:

כלי חד פעמי לאחר השימוש האם נעשה מוקצה

תשובה:

שלום רב,

כלי חד פעמי לאחר השימוש בו הוא מוקצה, אלא שניתן לזרוק אותו לפח כדין גרף של רעי.

מקורות:

ראה מאור השבת ח”ב מכתבי הגרש”ז אויערבך כד ובס’ חוט שני ח”ג סי’ נא.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בס"ד
    שלום רב
    מדוע כלי חד פעמי שמשמש אותי לסעודות השבת הוא מוקצה לאחר השימוש ? אסור לי לפנות צלחת ומזלג וכוס חד פעמיים לאחר הסעודה בשבת ?
    מה הופך אותו למוקצה ?

  2. כתבתי בפירוש שמותר לזרוק אותו לאחר השימוש כדין גרף של רעי. אבל אסור לשחק עם זה לאחר השימוש בו.

  3. זה דבר קשה. משום שסיום השימוש תלוי במחשבה. והרי הדבר עדיין עומד לשימוש שאני יכול למלא שוב את הכוס והרי היא כלי לכל דבר. וזה שחשבתי בלב כבר לא להשתמש בה הופכת למוקצה? איפה ראינו דבר כזה בהלכות מוקצה? ( כמובן ההנחה שלי שעדיין ניתן להשתמש בה שנית כגון תוספת מנה וכיוצא בזה )

  4. בס״ד
    לכבוד הרב
    בחנויות (בארה״ב) (החלו למכור כוסות חד פעמיות שעל מנת שיהיו ראויות לשימוש צריכות הברגה של החלק התחתון
    האם מותר להבריג בשבת?
    שבת שלום וחג שמח
    ירין