קביעות מקום לשתיית מים

שאלה:

האם יש דין של הקובע עצמו לשתות מים כגון היושב בביתו ושותה מים מכד של מים מזמן לזמן

תשובה:

שלום וברכה

אין קביעות מקום לשתיית מים, רק ביין יש קביעות, וגם בזה פקפקו הפוסקים אם זה שייך בזמנינו, ראה משנה ברורה בסי' קעח, ולכן שינוי מקום מחייב ברכה חדשה, אבל בלי שינוי מקום אינו מברך ברכה נוספת, וראה עוד כאן מה ראוי לעשות לכתחילה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם כן לא מובן מה שכתב אחד מרבני דורינו וזה לשונו הקובע עצמו לשתות כגון שמניח לפניו כד מים ושותה ממנו מידי פעם אינו צריך לברך ברכה אחרונה על כל שתיה אלא יברך לבסוף וכו'

  2. אדם שעובד וכל כמה דקות(ממוצע כל 20 דרות) נצרך לשתות כמה לגימות מים (פחות מרביעית) , מה ההעצה הכי טובה לברכה ראשונה ואחרונה כדי לא להכנס לספקות?

  3. הניסוח שלו אולי מטעה, אבל הוא לא התכוין לדין קביעות מקום הנוגע לדין שינוי מקום ברכות, אלא לדין השני שכתבתי בהרחבה בישור שצירפתי לך, עיין שם בעיון, זה נושא חשוב.

  4. אם אינו מתחייב בברכה אחרונה ולא עושה שינוי מקום ודאי עדיף לברך פעם אחת, אבל תמיד טוב כן להתחייב בברכה אחרונה ולברך.