ביטול נישואים עקב חוסר ידיע על מחלה נפשית של הכלה

שאלה:

שלום רב ,
אחי נשוי חודש וחצי ושלושה שבועות לאחר החתונה הוא גילה שלכלה יש מחלת נפש כאשר נשוא לחופשה הכל פתאום התפרץ היא התחילה לקלל ולהרביץ לו לדבר שטויות ועוד
הם הלכו לפסיכיאטר והוא אמר שזו מחלה מניה דפרסיה
אחי מאוד עצוב וכולנו פוגועים ומרגישי מרומים שלא ידענו מכלום לפני הנישואים עכשיו הוא חזר לגור איתנו בבית כי הוא פוחד ממנה בגלל שהיא מרביצה צועקת מדברת הרבה שטויות מבזבזת המון כסף ועוד
דיברנו והבנו שהוא לא יכול להמשיך ככה ולא יוכל להביא ילדים איתה כי היא מסוכנת עכשיו היא עושה לו צרות לא מוכנה להתגרש המשפחה שלך אומרים לה מה לעשות ולקחת ממנו כספים
הוא רוצה לבטל את הנישואים, ללא הסכמתה הוא ניגש לרבנות שם אמרו שזה תהליך ארוך ומסובך ושהוא חייב עורך דין
הייתי שמחה לדעת מה צריך לעשות למי לפנות , את התהליך ולמה זה כלכך מסובך עם עבדו על בנאדם פוגעים בו מנצלים אותו
תודה אושרת

תשובה:

שלום רב,

התחושה שלכם מובנת לחלוטין. לוקחים בחור צעיר נמרץ שרוצה לפתוח בחיים חדשים עשירים ושמחים, ונקלע לסיטואציה כזו. תחושה ממש קשה. אבל זוהי גזירת שמים וכך צריכים להסתכל על זה. ולראות כיצד עוזרים לו במצב הזה. גם אדם שעובר ברחוב במעבר חציה ופתאם בא רכב ופוגע בו, נקלע לסיטואציה קשה ואפילו קשה מאד בלי שהוא אשם בה כלל, אבל זוהי גזירת שמים.

לעצם השאלה, טענת קידושי טעות היא טובה במקרה שלכם, לתבוע גט, ואם נכים הדברים מן הסתם בסופו של דבר בית הדין יחייב אותה לקבל את הגט, ובהחלט יתכן גם בלי כתובה. אבל בלי גט, הסיכוי הוא קלוש ביותר, כמעט שאין דבר כזה ביטול קידושין ולהשאיר את האישה ללא גט. וגם היתר נישואין לגבר שאשתו מסרבת לקבל גט זה הליך ארוך ומסובך – הלכתית ופרקטית. העצה שיעצו לו לקחת עו"ד או טוען רבני זה נכון, אם זה המצב, גם אני הייתי מייעץ לו לעשות זאת, זה יקל מעליו הרבה עול נפשי – אם מישהו שיודע מה לעשות וכיצד לפעול מנהל לו את התיק, ובסופו של דבר מן הסתם הוא יסיים את ההליך מהר יותר מאם הוא יעשה את הכל לבדו. אין ברירה אם המחיר של הסיטואציה שהוא נקלע אליה הוא מחיר שכרו של עו"ד זה עוד מחיר זול לעומת עומס נפשי המתמשך לאורך זמן.

הרבה הצלחה, ובסופו של דבר בעזרת ה' אני בטוח שהוא ימצא חיים חדשים ויהיה מאושר.