תשובה וכפרה בעניין צניעות

שאלה:

שלום רב!

את חטאיי, אני מזכיר היום.
בהיותי בן 13 שנה, בערך בשבת בר המצווה או באחת השבתות הסמוכות לה מלפניה או מאחריה, חטאתי חטא חמור.
אפשר לומר ששידלתי את בת דודתי הקטנה ממני במספר שנים מועטות להתנשק עימי (נשיקות בלבד) בפה מספר פעמים בזמן שהיינו לבד בסלון וכולם ישנו.
מאז אותו אירוע וכמובן שגם באירוע עצמו היה מובן שזה לא בסדר ולא כדאי שיתפסו אותנו.
זה היה אירוע חד פעמי.
מאז ועד היום (עברו כ14 שנה), כל פעם שאנו נפגשים בקרב המשפחה (לעיתים רחוקות) יש ריחוק וקרירות מובנים בינינו ולאו דווקא בגלל דיני צניעות.

שאלתי היא,
מה עליי לעשות כדי לכפר על זה?
לדבר איתה ולבקש את סליחתה? רק להתחרט לפני הקב"ה?

מה שאני חשבתי,
זה אולי ללכת לדבר איתה בארבע עיניים, להתנצל ואף לתת לה דמי "כיסוי עיניים" כ10 א' ש"ח. כמובן, שבכך אני מסתכן שהיא תחליט שאם כבר פתחנו את הנושא אז לספר לעוד אנשים במשפחה (לא ידוע לי על עוד אנשים שיודעים וכולם מדברים איתי רגיל ועוד חושבים שאני צדיק, אוי לבושה, איזה צדיק ואיזה נעליים).

אשמח לעצה ולדעה בכבוד תורתכם,
רן

תשובה:

שלום רב

אין צורך לשוחח איתה על הנושא. יש לחזור בתשובה ולהתחרט לפני בורא עולם, ולקבל לעתיד בעז"ה לשמור על גדרי הצניעות וההלכה בענינים אלו.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1