השבת גזל באמצעות הדואר

צהריים טובים כבוד הרב,
תודה על התשובות,

אני רוצה לטפל בכמה גזלות מהעבר בשגגה נראה לי זה בעיקרון עטים שאני רוצה להחזיר, האם לשלוח את זה בדואר, למרות שהעסקים שאשלח להם את העטים יצטרכו אולי ללכת לדואר ולקחת את החבילה שמכילה רק עט וכמה שקלים בלי נדר בכל מעטפה (למקרה שפגמתי בעטים, אחד מהם חלוד).
זה נשמע לי כאילו זה יכול לעצבן אותם על הטרחת זמן, או להצחיק אותם או משהו.

תודה רבה כבוד הרב,

תשובה:

שלום רב,

אנו מתנצלים על האיחור במתן התשובה,

אתה רשאי לשלוח בדואר.

מקורות:

מצד הדין גזלן אינו מחויב להביא את הגזילה לנגזל בביתו, אלא יכול להודיע לנגזל שיכול לבוא אליו ולקבל. עיין שו"ע חו"מ סי' שסז סעיף א. בנוסף לכך, מטעפה עם עט ייתכן שהדוור יביא לביתו של הנמען. גם ייתכן שבין כך יזדמן לנגזל להגיע לדואר.