היסח הדעת בסעודת פת

שאלה:

אם אני בא לאכול סנדוויץ, אני מברך המוציא. קודם אני מברך על נטילת ידיים ואז המוציא, ואוכל את הסנדוויץ שתכננתי לאכול.

מה אני עושה במקרה שאחרי שגמרתי לאכול אותו, ולא עלה בדעתי אחר כך לאכול עוד, ואני עדיין לא עשיתי ברכת המזון, ועבר זמן ואני עדיין באותה ארוחה, ושוב עולה בדעתי לאכול סנדוויץ.

האם עלי לעשות נטילת ידיים וברכת המוציא מחדש, או שאני יכול לאכול עוד סנדוויץ, אף על פי שהוא לא תוכנן, אך אני יכול לכלול אותו בארוחה הנמשכת.?

תשובה:

שלום רב

כיון שלא בירכת עדיין ברכת המזון לא צריך ברכה נוספת, ראה שו"ע סי' קעט.

הצטרף לדיון

תגובה 1