זרע לבטלה מול איסור עריות

שלום רב רציתי לדעת קראתי בספר ראשית חכמה שהאיסור של זרע לבטלה חמור יותר מכל העריות מכיוון שלא מלביש את הזרע בשום כלי כביכול , האם זה נכון ? ומה באמת העונש על זרע לבטלה באוננות? תודה ומחילה על הישירות

תשובה:

שלום רב,

נוסח השולחן ערוך באבה"ע סי' כג סעי' א': "אסור להוציא שכבת זרע לבטלה ועוון זה חמור מכל עבירות שבתורה". ומקורו הוא מדברי הזהר כפי שהביא בבית יוסף שם. אולם ראה שם בבית שמואל שאין הכוונה שזה חמור יותר מעריות. כלומר, אם נעמיד אחד מול השני עדיף להנצל מעריות ולהוציא ז"ל במקרה שהאופציה היא אחת משתיהן. אלא הכוונה היא להדגיש שמדובר בעבירה חמורה ביותר וחייבים להקפיד על כך.