שינוי מקום בקמפוס של ישיבה

שאלה:

שלום. שאלתי שאלה באתר, האם חל דין שינוי מקום בתוך ישיבה מגודרת. התשובה הייתה:
כיון שראש הישיבה ראשי להעביר בחורים מחדר לחדר, נמצא שהכל בבעלות משותפת אחת [לאו דוקא של ראש הישיבה אלא של כלל הבחורים], ואין כאן שינוי מקום.
הרב המשיב הפנה אותי לפס"ת קעח הערה 11, אלא ששם, לפי הבנתי, מדובר דווקא כאשר הישיבה היא תחת קורת גג אחת, ואני שואל גם על ישיבה שאינה תחת קורת גג אחת, אלא בין החדר אוכל לפנימייה וכן לבית בית מדרש יש מרחק הליכה של חצי דקה וכיו"ב, ומכל מקום הכול מגודר. בנוסף לכך, גרים בישיבה גם אברכים, וכן יש בית כנסת שאינו מקושר לישיבה אלא הוא של אנשים מבחוץ, כך שלא הכול ברשות ראש הישיבה, מה יהיה הדין לאור זאת? אשמח לפירוט ומקורות, אם יש, תודה!

תשובה:

שלום רב

ברור שבאופן זה יש שינוי מקום, בגלל בית הכנסת והאברכים שדירתם ודאי מיוחדת להם והיא רשות אחרת. בנוגע ליציאה לחצר באותה הרשות [אילו לא היו אברכים ובית כנסת], ראה שמירת שבת כהלכתה פרק נד הערה לג שזה לא שינוי מקום, וע"ע שו"ת אור לציון ח"ב  פי"ב סעי' טז.