האם אדם הסובל ממאניה דיפרסיה יכול לתת גט

אמא שלי לפני שנתיים גילתה שאבא שלי חולה נפש במחלת מאניה דיפרסיה וביקשה ממנו להתגרש בגלל שהחל להשתגע והתכחש לדבריה . הם הלכו לרבנות ופתחו תיק גירושים שלבסופו התגרשו אך אמי לא ציינה בפני הרבנים שאבא שלי חולה נפש במחלת המאניה דפרסיה , כי ידעה שאם ידעו כך אבי מבחינה הלכתית לא יכול לתת לה גט . אך למרות הכל לבסוף הם התגרשו והיום שנתיים מבלי שהרבנות ידעה שאבא הוא חולה נפש במעשה מתוכנן על ידי אמא שלי .

האם יש בעיה הלכתית בגירושים של אבי ואמי מבלי שאמא שלי יודעת… ?

ישר כח ותודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אין בגירושין הללו כל דופי. אדם הסובל ממחלת נפש כזו – מאניה דיפרסיה, אינו מוגדר כשוטה, אלא נתון להתקפות ולמצבי רוח קיצוניים, אבל ברור שניתן גם לנהל איתו שיחה טובה ובשעה זו הוא ודאי מודע היטב למה שהוא עושה, כך שאם הדיינים היו מזהים איזה בעיה בזמן הליך נתינת הגט (שאורך בערך שעתיים), ודאי הם היו מונעים את זה.