דירה שחולקה לשתיים לעניין הוצאות תיקון סתימה

שלום וברכה,
בכניסה שלנו יש דירה שחולקה לשתי יחידות דיור נפרדות, השאלה האם כאשר כל השכנים צריכים להשתתף בהוצאה על תיקון סתימת ביוב המשותף הם ישלמו חלקם כמו כולם או רק חצי כי סוף סוף הם גרים רק בדירה אחת.
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מקובל לפסוק ששתי הדירות משלמות יחד 150%. ההיגיון לשלם יותר מאשר לדירה רגילה הוא, שיש יותר שימוש בשתי יחידות מאשר ביחידה אחת, על אף שהגודל זהה (הרי באיזורים שיש בעייה עם הביוב, העירייה אוכפת מאוד חלוקה פנימית של דירות) והסכמת השכנים לחלוקת הדירות היא על דעת שיהיו יותר משתתפים בהוצאות המשותפות.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 42 עמוד 5 תשובה ג וגליון 44 עמוד 5 תשובה ג.