שינוי מקום למי שאוכל בתוך הרכב

כאשר בירך ברכבו ברכת הנהנין, ונכנס לחניון מקורה, כגון חניון של קניון, האם צריך לברך בשנית בכניסתו, או ביציאתו מהחניון, או שמא רכבו קובע את הרשות שבו הוא נמצא לעניין זה?

שאלה זו רלווטית כמובן גם לחניון שאינו מקורה.

תודה מראש

תשובה:

שלום רב

נראה שהרכב הוא נחשב מקומו, ולא החניון או הכביש בו הוא נוסע. אלא שבשו"ת בצל החכמה ח"ו סי' עג עד, כתב בזה חילוק מעניין, שאם התחיל אכילתו כשהרכב חונה, מקומו הרכב ואם יצא ממנו זה שינוי מקום, אבל אם הרכב נוסע, אין לו קביעות מקום בכלל, ודינו כהולכי דרכים שגם אם יצא מהרכב אינו צריך לברך שוב. ראה דבריו שם בהרחבה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. גם דעת הרב משנ ה לוי זצ"ל שהיציאה או הכניסה לרכב מהווה ינוי מקום ומצריך לברך ברכה אחרונה על מב שאכל וברכה ראשונה על מה שירצה לאכול. אבל דעת האור לציון דלא חשיב הפסק ולא צריך לברך שוב. וכן המשנ"ב מסתפק בזה סאם עגלה חשיבא שינוי מקום ומכריכ שלא.
    בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.