שינוי תשתית בבנין/חזקה

שכן שם בהסכמת השכנים תיבת דואר יותר רחבה וגדולה מהסטנדרט.
לאחר זמן (מס' חודשים) נוכחו השכנים לדעת כשקונים רהיטים או מזמינים הובלה וכד' הס"מ הללו בהגדלת התיבה מפריעים למעבר תקין של הובלות דברים גדולים.
האם הוא חייב להחזיר את התיבה לגודל סטנדרט? או כיון שעשה בהסכמה, וכבר הוחזק בשינוי הזה אז לא יכולים לחייב אותו?

תשובה:

שלום רב,

הוא חייב להחזיר את תיבת הדואר למצב שיהיה אפשרות להעביר את אותם דברים.

בנתיבות סי' קנג סק"ג כתב שגם לסוברים שחזקת תשמישים לאלתר כל עוד לא התברר לניזוק שהדבר הזה מזיק אין למחזיק חזקה ו"לאלתר" לאו דווקא עי"ש