ייחוד מוקצה על ידי הבעלים

שלום.
בתחילת סימן שח מבואר שמוקצה תלוי בבעלים. כלומר, סובייקטיבי. אז אם למשל מכשיר נייד של חבר שלי מוחזק אצלי, ניתן לטלטלו?
או למשל מצאתי סכין שחיטה אצל חבר האם אוכל לטלטל?

תשובה:

שלום רב

מה שאמרו שמוקצה תלוי בבעלים, הוא כאשר הבעלים מייחד את המוקצה לדבר אחר, כמו מטלניות – קרעי בדים, שאם הבעלים עני יש לכך חשיבות של כלי, ואם הוא עשיר, אין חשיבות, או אבן לייחד אותה כמעצור לדלת וכדומה. אבל כאשר הבעלים לא מייחד למשהו אחר, והטלפון נשאר טלפון והסכין נשארת מיוחדת לשחיטה, זה תמיד מוקצה, ולא משנה ביחס למי.