מצוות חסד

בסד
שלום לכבוד הרב היקר
במסגרת עבודתי אני נמצא עם עוד עובדים במשרד בתפקידים שונים
אם אני עוזר לאחד מהם בעבודתו ובמטלות שלו האם אני מקיים בזה מצווה ואהבתה לרעך כמוך ? או כול מצווה אחרת ?

תשובה:

שלום רב,

אכן אתה מקיים בזה מצוות חסד, זו אינה בהכרח בתרי"ג, (אם כי הרמב"ם מונה את ואהבת לרעך כמוך במנין המצוות). אולם היא תיקון המידות והוא דבר חשוב וחיוני ביותר עבור הנפש היהודית. החפץ חיים מביא בהקדמתו לספרו אהבת חסד את הפסוק "ועתה ישראל מה ה' אלקיך שואל ממך כי אם ליראה וכו' וללכת בכל דרכיו" כלומר, ללכת בדרכי הקב"ה מה הוא רחום וכו', עשיית חסד אלו דרכי הקב"ה. בזה בחר החפץ חיים לפתוח את ההקדמה לספרו הנ"ל. וכפי שהפסוק אומר בנביא (מיכה ו' ח'): מה ה' דורש ממך כי אם עשות משפט ואהבת חסד".