כשרות בשופר

שלום לכב' הרב,

קניתי שופר בהשגחה של רבנות ובדצ שופר שמיושר בצד שבו תוקעים
לאחר שלמדתיאת הדברים התחדש לי שהדברים לא כאלה פשוטים שזה מותר
האם נכון לכתחילה לצאת בשופר כזה או לחפש לקנות שופר תימני לא מעובד ?
תודה !

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה להשתמש בשופר שעבר עיבוד בתנאי שהוא עדיין כפוף ולא נשתנתה צורתו לגמרי, אם ההכשר שיש עליו הוא אמיתי [מדבקות גם אני יודע להדפיס… צריך לקנות בחנות מוסמכת אצל אדם ירא שמים שיודע בדיוק מי פיקח על הכנת השופר, ולא בגלל הבעיה של העיבוןד אלא בגלל החשש של תיקון נקבים באופן שפוסל את השופר] אפשר להשתמש.

שנה טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שופר לא מעובד עוררו בו הפוסקים (עיין מנחת יצחק ח"ח סימן נ"ד שהחמיר בזה), ואמנם רבו הפוסקים המתירים, אך יתכן שיש ענין להחמיר בזה. מה גם שישנם קהילות שכן נהגו מדורי דורות לתקוע דוקא בשופר לא מעובד. והמתירים, מתירים גם באופן שמיושר לגמרי, ואין צורך להשאירו כפוף, אלא שיש דין לכתחילה בשופר כפוף, אך אין זה נוגע כלל לענין שופר מעובד, דהכפיפות מועילה גם אם אינה טבעית אלא ע"י עיבוד אדם. ולכן התשובה הנ"ל אינה מדויקת כלל, אלא צריך לכתוב שמצד הדין מותר, ואולי יש ענין להחמיר בלא מעובד, ומ"מ טוב שהשופר יהיה כפוף בין אם הוא מעובד ובין איננו מעובד.
    בתודה
    ושנה טובה
    רב מירושלים