מוקצה בשבת וביו"ט לדעת רבי שמעון

מה משמעות דעת רבי שמעון שסובר שאין מוקצה בשבת וביו"ט. שהרי אף דקיי"ל כוותיה (בשבת לכל הראשונים ודעת כמה מהם גם ביו"ט), מ"מ יש סימנים שלמים בשו"ע בהלכות מוקצה ?

תשובה:

שלום רב

אין הכוונה שלפי רבי שמעון לא נוהג כלל דין מוקצה, אלא הלכה זו אמורה לגבי כמה פרטים מסוימים: לגבי דין נולד [שאינו נולד גמור, בנולד גמור מודה רבי שמעון], ולגבי ההלכה של "מיגו דאיתקצאי" באופנים מסוימים, ראה בהרחבה בסוגית הגמרא בשבת מו ע"א ובבית יוסף בסי' שי.