מתי צריכים גט לחומרא?

שלום
יש לי בת זוג שהתגרשה ולאחר גירושיה התייחדה עם הגרוש שלה והמשפחה שלה ידעה האם היא צריכה גט לחומרא ואם כן מה אם היא לא רוצה מה יהיה הדין אם נינשא ועם ילדנו בעיה בבקשה תענו לי כי אני לא מבין בגמרא

תשובה:

שלום רב,

לא ניתן להשיב כך בלי לדעת פרטים. אתה יכול לומר לה להתקשר אלי ונברר אצלה את הפרטים. באופן כללי ניתן לומר שככל הנראה לילדים ודאי שלא יהיה בעיה. אבל יתכן שהיא זקוקה לגט לחומרא, את זה יש לברר בשיחה איתה.

אגב, אמנם אתה לא מבין גמרא כפי שאתה מציין. אבל לא צריך לדעת גמרא כדי לדעת שמשפחה מקימים רק במסגרת נישואין…

הרבה הצלחה

הרב זאב ליטקה