אטריות שהתפזרו בשבת – מוקצה

שלום רב. בשבת נפלו לי אטריות לא מוכנות על הריצפה ואספתי אותן. האם הן מותרות לבישול ואכילה מפאת הסיבה שהן היו מוקצה ואספתי אותן בשבת. ? האם הייתי אמורה לינהוג אחרת? אם כן איך?

תשובה:

שלום רב

האטריות היו אכן מוקצה ואין לאסוף אותן בשבת, אלא אם כן הליכלוך רב ויש בזה את ההיתר של גרף של רעי המתיר לקחת ליכלוך לפח האשפה בשבת.

בכל מקרה מותר להשתמש עכשיו באטריות אלו, אין כאן עכשיו כל הנאה ממעשה האיסור שנעשה בשבת.

יום טוב.