האם מותר ללטף/לגעת בכלב ביום שבת?

שלום כבוד הרב יש לי כמה שאלות בנושא הזה של שבת
האם מותר ביום שבת ללטף או לגעת בכלב?
כי אני שאלתי שאלה האם מותר לגעת בכלב ביום שבת ואמרו לי שאסור כי זה מוקצה,ואחר כך שאלתי שאלה אם ככה האם אני נחשב מחטיא הרבים כשאני הולך ברחוב ואנשים מלטפים את הכלבה ביום שבת
ואמרו לי שאני לא
אשמח להבין מה מותר ואסור ביום שבת
ושאלה נוספת האם זה מותר לי לקשור את הכלבה ביום שבת עם קולר בהתחשב שסביר מאוד שאני יגע לה בפרווה

תשובה:

שלום רב

מה שענינו לך כאן עדיין בתוקף… אתה לא נחשב מכשיל כי מי שמיקל יש לו על מה לסמוך.