אדם שרוצה לתרום דווקא בשבת

שלום לרבנים! אם יש אדם מחלל שבת שרוצה לתרום למקווה למשל (כל פעם הוא הפכפך פעם רוצה לתרום פעם לא) ובשבת אחת הוא אמר שהוא רוצה ושעכשיו הוא יביא את הכסף האם אפשר לקחת? חשוב להדגיש שאם עכשיו לא ניקח אז יכול להיות שהוא לא ירצה לתרום

תשובה:

שלום רב,

חס ושלום, אסור לעבור על איסור דרבנן (מוקצה) בשביל התרומה שלו. ירצה יתרום באחד מימות החול, לא ירצה בעזרת ה' ימצאו אנשים אחרים שיתרמו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במושב שלי יש מקווה נשים דרוש שיפוץ ובגלל זה יש בנות שלא טובלות ואותו אדם שרוצה לתרום בשבת מוכן לבנות אחר מפואר ואז כך יהיה יותר בנות שהולכות לטבול עכשיו יהיה מותר?