חיוב אישה לקרוע בראיית הכותל המערבי

שלום כבוד הרב,
האם המנהג לקרוע קריעה אחרי שלושים יום שהאדם לא היה בכותל מחייבת גם נשים? האם הרב יוכל לפרט בבקשה מה אישה צריכה לעשות אם לא היתה בכותל במשך יותר משלושים יום?
תודה מראש,
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב,

בעצם ענין הקריעה על הכותל אם הוא שייך גם בנשים, התשובה היא כן, ראה באורחות רבינו ח"ב עמוד קמט שהביא: "בנוגע לנשים אם מחוייבות לקרוע הורה מו"ר לזוגתו הרבנית ע"ה שתקרע רק פעם אחת בעת שתראה את הכותל ואמר לי מו"ר אע"פ שבנותיו הלכו יחד עם מרן החזו"א ועמו לכותל ואחת כבר היתה בת מצוה ולא אמרו לה לקרוע רק בנו שהיה לאחר בר מצוה קרע מ"מ זה לא ראיה כי אפשר דלאו אדעתיה דמרן שכבר גדולה".

ולעצם החובה או המנהג לקרוע ראה כאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. במידה ונקבעת פגישת שידוכים בירושלים והמשודכים אמורים להגיע גם לכותל במהלך הפגישה, האם גם אז על הבחורה לקרוע את הבגד העליון? מה ניתן לעשות במקרה כזה?