ברכת הטבילה בגיור לחומרא

שלום. הודה מאוד אים תענו נכון 1)אני שעשיתי גיור בקטנותי אז למה שעשיתי גיור לחומרא לו בירכתי? כי הרי שהייתי קטן ודאי לו בירכתי.2) ואים עשה גיור לחומרא ולא בירך זה כמו מיצוות אחרות שאים לו בירך לו חוזר כמו לולב או אפילו נטילת ידיים שלא חוזר אם עשה בלא ברכה ועוד.?.3)וגר שמיתגייר ממתי זהוא ניקבע שהוא יהודי לגמרי לא משנה מה? לאחר הטבילה? או שזה משנה איך הוא מקיים את המיצוות לדוגמא כי אני יכול להיות שהרבה ניכשלתי בשבת לאחר הגיור בשוגג. או אפילו הלכות שלא הכרתי בכללי אז מתי ניקבע שזהוא יהודי גמור? באמת הודה אים תענו לי על אלו שאלות בבקשה. תודה רבה וראש חודש טוב!

תשובה:

שלום רב,

  1. אני באמת לא יודע מדוע ברכת. הרי זה רק לחומרא מספק. אמנם, בטבילת גר קטן בית הדין הם המברכים על הטבילה (ראה שו"ת שבט הלוי (ח"ו סי' קצא). אבל מאחר שיש לכל הפחות ספק בגיור עצמו אם הוא חל או לא, הגיור לחומרא לכל היותר הוא רק מספק ואין מברכים עליו.
  2. הברכה אינה מעכבת בגיור עצמו, גם גיור רגיל שלא בירך על הטבילה.
  3. לאחר טבילה ומילה, וכמובן לאחר שקיבל על עצמו מצוות.
  4. כבר כתבנו לך כמה פעמים שהגיור שלך הוא ללא כל פיקפוק. הפסק לעסוק בכך זה לא יועיל כלום.