ההורים מספרים לי לשון הרע אחד על השני

רציתי לדעת.
ההורים שלי לצערי הרב לא כל כך מסתדרים בינהם (ובזה אני ממש לא מתערב)
אבל הבעיה מתחילה כשאמא מדברת אתי או סתם עם מישהו בבית ומדברת לא יפה על אבא (שהוא רע/רשע/ וכו')
וכן ההיפך אבא על אמא.
השאלה שלי מה אני אמור לעשות במצב כזה?? להקשיב?? לא להקשיב? להוכיח שככה לא מדברים? ויש לי גם אחים קטנים ששומעים את כל זה .
ובאמת כבוד הרב שאני לפעמים משתגע מעצבים ומשתדל לסתום את הפה. אבל כבר לא יכול.
רציתי לדעת מה ההלכה אומרת בענין??
אשמח גם למקורות.
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

לעניות דעתי, אתה צריך לומר להם בשעה שהם מדברים איתך אודות האמא או האמא אודות האבא, שאתה רוצה להיות מחוץ לתמונה, לא רוצה לשמוע לשון הרע. תאמר את זה בכבוד אבל בהחלטיות. אם תרצה אתה יכול להוסיף להם שמלבד ההלכה שאוסרת לשמוע לשון הרע, אתה גם רוצה לשמור על בריאות הנפש שלך, ובצורה כזו קשה לך לשמור על נפש בריאה. ובעז"ה זה יעזור.

מקורות:

על פי ההלכה הרי אסור לשמוע לשון הרע, ומי ששומע לשון הרע הרי שהוא עובר על איסור. וכידוע אפילו אם אביו או אמו אומרים לו לעבור על איסור אסור לשמוע בקולם. כך נפסק בשו"ע יו"ד (סי' רמ סעי' טו). ראה בחפץ חיים כלל א' סעי' ה' ובבאר מים חיים סק"ח. ראה עוד בשו"ע יו"ד סי' רמב סעי' כב לגבי מצוות תוכה אפילו לרבו. ובמקרה האמור, אינם מוכיח אותם בצורה ישירה, אלא רק במקש שיחריגו אותך מהסיפור שלהם. אני מאמין שאם תוסיף להם שאתה רוצה לשמור על נפש בריאה הם יכולים להפנים את המצב שהם מייצרים אצל הילדים.

הרבה הצלחה