אייפון לצורך עבודת ה'

בס"ד.
ידוע יחסם של רבותינו לאייפון אולם נראה שההוראה היא כללית ובפרטנית ניתן להתיר לאדם שמשתמש בו להיתר וככלי לעשיית חיל בלימוד התורה.
יש גם דיעה של הרבי של חב"ד שכל מה ברא הקב"ה לכבודו ברא. ואם כך למה לא להשתמש לקדושה? הרי הכל תלוי באדם לא? אם כך באמת מדובר בהוראה כללית וכל פרט יעשה שאלת רב בהתאם?

תשובה:

שלום רב

דבריו של הרבי מחב"ד נאמרו לגבי שימוש באמצעי התקשורת כדי להפיץ יהדות, כדוגמת שיעורים ברדיו וכו', שלמרות שהכל לכשלעצמו הוא שלילי אנחנו יכול להיטיב על ידו באופן שאינו מזיק לנו, אבל חלילה לא להכניס יצר הרע הביתה במסווה של עבודת ה'… הרי אנחנו מתפללים כל יום ואל תביאנו לא לידי נסיון ולא לידי בזיון, אז נכניס בעצמנו את הנסיון הביתה?! אין להשתמש באייפון. אם אתה זקוק למייל וכדומה לעבודת ה' תשתמש במחשב נייד עם אינטרנט מסונן של נתיב או אתרוג.

בהצלחה