חוב כספי למוסך מלפני 5 שנים

שלום רב
לפני 5 שנים כתוצאה מתאונה אשתי עשתה תאונה ברכב הרכב הוכנס למוסך מורשה המחיר שדרש המוסך היה מופקע אבל לא ידענו מה עושים הסכמנו הביטוח אישר סכום של 6000 ש״ח המוסך טוען שקיבל מאיתנו רק 5000ש"ח ע״פ המסמכים שבידיי מחברת הביטוח אכן כך הם הדברים רק שאנו לא זוכרים ומבחינתו החוב הוא חוב אבוד האם אני צריך לשלם למוסך את ה -1000 ש״ח ?

תשובה:

שלום רב,

במקרה שאתה מציין ברור שהיה חוב של 6000 וספק אם שלמת את ה1000 האחרונים אתה חייב לשלם אותם כדין "איני יודע אם פרעתיך" ראה שלחן ערוך חושן משפט ס' עה סעי' ט'.