איך להעריך חפץ מושאל שניזוק

שלום לכבוד הרב
השאלתי לחבר מברגה יונדאי 12 וולט סוללה . מברגה איכותית שעלתה לי 400 שקל הוא עבד בה כמה שבועות ואיבד את המטען של הסוללה כתוצאה מכך המברגה מושבתת . הוא חיפש מטענים ואין מאחר ומברגה כזו לא מייצרים אלא מייצרים דגם דומה יותר מתקדם של 18 וולט סוללה או אותו דבר אבל משופר יותר וגם יקר יותר במחיר 500 שקל השאלה היא איך הוא אמור להחזיר לי אם יחזיר לי פחות כסף אני אצטרך להוציא כסף מהכיס לקנות מברגה חדשה ומדוע הרי אצלי היתה עובדת ללא שאצטרך להוציא כסף נוסף ועכשיו שעשיתי לו טובה אצטרך לסבול ולקבל סכום פחות כי המברגה היתה ישנה אך איכותית ועובדת כחדשה הרי פחות כסף לא יחזיר לי מברגה עובדת ללא שאצטרך להוציא מהכיס כסף נוסף האם אוכל לדרוש ממנו מברגה חדשה ?

תשובה:

שלום רב,

צריך לשום כמה שוה בשעת הנזק מברגה חדשה באותה איכות של המברגה הישנה ולקזז מזה מה שהיית מוכן לשלם להחליף את המברגה שלך לחדשה. (שהרי גם למברגה איכותית יש תוחלת חיים מוגבלת כל שהיא וודאי שהיית משלם ע"ז איזה סכום)

ואי אפשר לחייב יותר  כי המזיק אינו חייב להמציא לך מברגה .

הוא חייב תשלומי המברגה  שהזיק.