צליית כבד על גבי טס מתכת ללא חורים

שלום רב.
יש מסעדות (בעלות הכשר) הצולות את הכבד ע"ג משטח ברזל לוהט המחומם ע"י גז .
.המשטח ללא חורים וגם נראה ישר .
האם הדבר מותר לכתחילה ?
תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב

אני מתפלא על מה שאתה אומר. באופן עקרוני יש לצלות את הכבד על רשת או על פלטה העומדת בשיפוע, לגבי טס מתכת ישר נחלקו הדעות: בחוות דעת יו"ד סי' עו ס"ק יז אסר לצלות כך את הכבד, ולעומת זאת בדרכי תשובה בסי' עג ס"ק ג כתב שכיון שאין ללוח בית קיבול מותר לצלות עליו כבד, וקשה לי להאמין שמערכת כשרות רצינית תכנס למחלוקת כזו שבין הפוסקים ותאפשר לצלות כבד בצורה כזו.