שימוש באינטרנט לצורך פרנסה

שלום וברכה כבוד הרב

רציתי לשאול לגבי החזקת אינטרנט לצורך פרנסה
אני לא זוכר בוודאות, אך כמדומני הרב חיים קנייבסקי אמר שאסור לעשות דבר כזה גם לצורך פרנסה. שוב, אני לא בטוח שאלו המילים, זכור לי שהיה מחוץ לבית הכנסת משהו בסגנון בעבר הלא רחוק.
האם ידוע לך על זה?
והאם מה שגדולי הדור אנו מוכרחים לקיים?
האמת שאני מסכים עם כבודו, אני בטוח שגם בלי אינטרנט להולכים בדרך ה' ובוטחים בו תהיה פרנסה. בטח ובטח אם יוותרו על האינטרנט עקב כיבוד חכמים וביצוע סייג לעבירה ח"ו, שהרסה את חייהם של יהודים מספר.

תודה רבה כבוד הרב היקר

תשובה:

שלום רב

מותר להשתמש באינטרנט מסונן לצרכי פרנסה. אינטרנט פרוץ אסור גם לפרנסה. כדבריך הוא הרס חיים רוחנית וגשמית להרבה מאוד אנשים. בענין הזה אגב החיוב לא רק משום הצורך לשמוע דברי חכמים, אלא כל מי שרק מכיר קצת את האינטרנט יודע שעם אינטרנט פרוץ קשה לשרוד רוחנית…

בהצלחה רבה