גוי שעבד בבית כנסת זרק לאשפה תפילין ר"ל

המעשה שהיה:
שלחתי עובד גוי לנקות בית כנסת במוצאי צום לאחר ששברו את הצום בית הכנסת, מה שקרה זה שהגוי קיפל את המפה עם שאריות האוכל וכו' וזרק לאשפה בזמן שעל המפה יחד עם שאריות האוכל היה מונח שקית ובו תפילין של אחד המתפללים, שכנראה לא שם לב לזה וזרק לאשפה.
באופן שוטף אני מקבל תשלום מבית הכנסת עבור דאגה על ניקיון בית הכנסת, ותמיד העבודה נעשתה ע"י גויים.
מה הדין האם או מי חייב לשלם על התפילין?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

הגוי חייב לשלם על התפילין ואתה יכול לתבוע אותו בבית משפט אזרחי. אתה לא חייב לשלם, אבל, ככל שבעל התפילין רוצה לקבל את פרטי זהותו של הגוי, עליך לתת לו, אף אם יש חשש שתביעת הגוי תגרום שהוא יפסיק את העבודה.

מקורות:

רשות להניח חפצים בבית כנסת, אינה מחייבת לשמור עליהם. עיין שו"ע חו"מ סי' רצא סעיף ג. גם אין הגבאי חייב על מה שהפועל עשה, משום שלא אמר לו לזרוק את התפילין. מצד השבת אבידה הוא חייב למסור את פרטי הגוי.