נתינת שם לפני הברית

כבוד הרב,
נולד לי בן במשקל 2385 גרם,
אחרי שיצאנו מהבית חולים הוא ירד ל2200
עברו כבר 11 יום ואין שינוי במשקל.
האם ניתן לתת לילוד שם לפני הברית מילה או לחכות למשקל המתאים לעריכת הברית? (לפי איך שהמצב נראה זה ייקח עוד זמן עד שהיילוד יגיע ל2500 גרם).
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

נוהגים לתת שם בברית מילה, לכן עדיף להמתין עד לברית.

שיהיה הרבה מזל טוב

מקורות:

המקור הוא בפרקי דרבי אליעזר (פרק מח): "כשנולד משה מלו אותו לשמונה ימים וקראו שמו יקותיאל עכ"ל. ומכאן הביאו ראיה למנהג שקוראים בשם הנולד מיד לאחר המילה וכן הוא בזוה"ק לך לך צג "תא חזי קב"ה לא קרא אברהם אברהם עד השתא מאי טעמא אלא הכי אוקימנא דעד השתא לא אתגזר וכד אתגזר אתחבר ביה האי ה"א ושריא ביה וכדין איקרי אברהם עכ"ל מכאן אנו למדים שעיקר קריאת השם לאדם הוא בשעת הברית.