דייר בבית משותף שהביא קבלן שיפוצים ונגרם נזק לרכוש המשותף

לקחתי קבלן שיפוצים והוא הביא טרקטור לחפירה וגרם נזק לביוב הבית, האם ועד הבית יכול לתבוע אותי? או רק את הקבלן?

תשובה:

שלום רב,

מן היושר שתשלם את הנזק, או לפחות תעשה ככל שביכולתך לעזור בתביעת הקבלן לדין.

לגבי השאלה אם בדין תורה וועד הבית יכול לחייב אותך לשלם. הרבה מגדולי הדיינים סבורים שניתן לחייב אותך בדין תורה לשלם, אבל לא כל הדיינים מסכימים לכך.

אני מניח שוועד בית יעדיף לתבוע אחד שחייב בוודאות ולכן אם תעזור להם לתבוע את הקבלן יניחו אותך.

מקורות:

הרבה מגדולי הדיינים סבורים שהיות והשכנים רשאים למנוע מלעשות כל שינוי ברכוש המשותף כל עוד שלא מתחייבים לשלם כל נזק שייגרם. גם אם לא התנו כן, הרי מובן שאם היו אומרים לשכנים שרוצים להביא טרקטור לחצר הבית מבלי להתחייב לשלם את הנזקים, השכנים היו מתנגדים בוודאות. ולכן כל הבונה ומסתמך על שתיקת השכנים מתחייב לשלם כל נזק שייגרם.