כהן שחזר לחיות עם גרושתו

אנחנו חילונים מבוגרים וגרושים עם ילדים ולא מעוניינים להביא עוד ילדים ,
איננו רוצים להתחתן רק לחיות ביחד ,

אני כהן והיא גרושה , אנחנו חיים ביחד והיא מקפידה על טהרת המשפחה , הולכת באופן קבוע למקווה בזמן ,

האם יש בעיה לקיים יחסי אישות במקרה כזה ???

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

בודאי שיש איסור. כהן אסור לגרושה מדאורייתא, הן בסתם גרושה והן בגרושתו.

מקורות:

לדעת הרמב"ם (פי"ז מאיסורי ביאה הלכה ב') הלאו נאמר רק במקרה שזה לאחר קידושין, משום שכתבו "וגרושה .. לא יקחו". אולם גם לדעתו איסור תורה יש גם ללא קידושין. (עי' מנחת חינוך מצווה רסו). ולדעת שאר הראשונים (ראב"ד שם, רמב"ן קידושין עח,א), הלאו נאמר גם בלי קידושין. ובכל אופן, לדעת הרמב"ם יש מקום לומר שיש כאן איסור נוסף מצד לא תהיה קדשה, ראה שו"ע אבה"ע סי' כו סע' א'. יתכן לומר שיש כאן גם חשש קידושין, עי' סי' קמט, ובפתחי תשובה שם מה שהביא בשם הגרע"א, בכהן שחזר לגרושתו, שלא שייך לומר חזקה אין אדם עושה בעילתו בעילת זנות משום, שלהרמב"ם הוא מחמיר יותר באיסור ע"י הקידושין, אבל לכאו' זה שייך רק במי שמכיר בזה שהוא מחמיר את האיסור ע"י הקידושין.