לאחר הפשרת עוף קפוא, נמצא דם בתוך ווריד: האם מותר העוף לבישול? ואם לא, מה הדין אם בשלו את העוף?
תשובה:
שלום רב.
בדרך כלל לא מדובר בדם אלא ב"מוהל", שכן העוף עבר תהליך של מליחה. כמו כן חוטים אדומים בבשר אינם דם אלא שומן. אף על פי כן יש שהחמירו לכתחילה להוציאם לפני הבישול.
מקורות:
ראה רמ"א סי' סה סעי' ג ובפתחי תשובה שם, ובדרכי תשובה סי' סו ס"ק סא. לעיתים יש דם צרור מחמת מכה תחת העור ואת זה אכן חייבים להסיר ואם לא כן התבשיל נאסר אא"כ יש פי שישים כנגדו בכל התבשיל מראה אדמומית לבד אינו כלום.